SKB-LOGO

Winkel

Konijnenmelk

LET OP. Op dit moment kunnen we geen multimilk leveren voor de konijnen. De KMR en esbilac zijn nog wel leverbaar. Neem hiervoor contact op met de melkafdeling: 06-23392009.

Als u een haasje of wild konijntje hebt gevonden, schakel dan ALTIJD EERST de dierenambulance in om te proberen het diertje in een gespecialiseerde opvang te krijgen, voordat u zelf verdere actie onderneemt.
 

Het grootbrengen van jonge tamme en wilde konijntjes

LET OP: koeienbiest met zonnebloemolie kan pasgeboren konijntjes het leven kosten, ze verdragen dit niet, evenmin als koffiemelk. Geef dit dus aub nooit!

Voor pasgeboren konijntjes is bij Stichting KonijnenBelangen een speciale melk te koop die bestaat uit een mengsel van 2 speciale melkpoeders: Multimilk en KMR. Deze melksamenstelling lijkt heel erg op de melk van konijnen-moeders.
NB Voor meer informatie over deze melk kun je mailen naar: ria@konijnenbelangen.nl

Prijzen konijnenmelk, speentjes en spuitjes

De prijs van onze speciale melkformule is € 8,00 per 100 gram.
Onze speentje hebben een speciale vorm, waardoor het risico op verslikken (en daaruit voortvloeiende longontsteking) minimaal is. Deze speentjes kosten € 1,50 per stuk. 
De 1 ml. spuitjes kosten € 0,35 per stuk.

Esbilac

Wij leveren ook Esbilac, dit is een speciale melk voor egels en eekhoorns. Esbilac is gewoon via het melkformulier te bestellen.
De prijs van Esbilac is € 12,00 per 100 gram.

Bestellenkonijnenmelk

Om een bestelling te starten vult u eerst het formulier volledig in met uw naam en adresgegevens.

Verstuur vervolgens het formulier en bel daarna onze konijnenbaby-expert op 06-23392009 om de bestelling af te ronden. 
LET OP: niet bellen tussen 17:30 en 19:00 uur!

Tijdens het telefonisch contact berekent onze konijnenbaby-expert samen met u hoeveel melkpoeder, spuitjes en speentjes u precies nodig hebt. Op deze manier worden uw kosten niet onnodig hoog.
- Als u de melk wilt afhalen dan kan dit, in overleg, bij ons distributiepunt in Aalsmeer.

NB Ook wanneer u geen melk nodig hebt, maar bijv. alleen speentjes wilt bestellen, moet het formulier ingevuld worden!
 

Handleidingen

Onderstaande handleidingen beschrijven hoe u zowel tamme als wilde konijntjes kunt grootbrengen met behulp van onze speciale konijnenmelk. 

Handleiding grootbrengen konijnen
Handleiding bijvoeden konijnen

LET OP: om de handleidingen te lezen is Acrobat Reader nodig. Hebt u die niet, klik dan hier om dit programma te downloaden.

 

Konijnenmelk bestellen

 Stap 1: uw gegevens


Stap 2.
Wanneer uw gegevens bij ons binnen zijn krijgt u direct een bevestigingsmail.

Ook als u geen mailtje hebt gekregen moet u altijd bellen met onze melkafdeling 06-23392009 om de bestelling verder af te ronden.
Zonder telefonisch contact wordt de bestelling niet in behandeling genomen.
LET OP: niet bellen tussen 17:30 en 19:00 uur!

NB op de melkafdeling kunnen uitsluitend melk,
speentjes en spuitjes besteld worden.
GEEN andere artikelen!

Hoeveel pootjes heeft een konijn? 
 

Prozyme

Prozyme is een voedingssupplement gemaakt van ananasstelen en kan ingezet worden bij (dreigende) verstopping. De verteringsenzymen in Prozyme breken geen haar af, maar wel het voedsel dat om het haar geklonterd zit. Door het gebruik van Prozyme wordt een blokkade kleiner waardoor de kans dat voedsel goed doorgevoerd wordt groter wordt. Prozyme kan altijd worden gegeven, dus ook in combinatie met medicijnen.

Preventief.

Heeft je konijn geen verstopping maar is het dier erg in de rui, dan is het verstandig om één à twee maal daags preventief Prozyme te geven zodra de keutels harder en kleiner worden.

Prijzen excl. verzendkosten

 10 gram:    1,50 euro
 25 gram:    3,75 euro
 50 gram:    7,50 euro

NB maximale bestelling 50 gram per huishouden.
Een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing wordt bijgevoegd.

Na het versturen van de bestelling ontvang je een e-mail met een link om de bestelling via iDeal te betalen. Zodra de betaling bevestigd is wordt de Prozyme verstuurd.

Prozyme bestelformulier
Land:

Bestelling:
Zakje 10 gram:   (max. 5 zakjes)
Zakje 25 gram:   (max. 2 zakjes)
Zakje 50 gram:   (max. 1 zakje)
Maximaal 50 gram per huishouden
  kosten excl.verzenden: € 
Nadat de bestelling geplaatst is krijgt u een betaalverzoek via de e-mail. In dit verzoek staat het exacte bedrag inclusief verzend- en verpakkingskosten.

Opmerkingen:
Hoeveel pootjes heeft een konijn? 
 

Boekjes en Poster

De informatieboekjes van Stichting KonijnenBelangen

De Stichting geeft verschillende boekjes uit om te verspreiden onder dierenartsen, dierenzaken en mensen die nauwelijks tot nooit achter de computer zitten. Alle informatie over karakter en gedrag, verzorging, voeding, ziekten, speelgoed, enz. vindt u in deze boekjes.

NB U kunt nog meer, zeer uitgebreide, informatie vinden op de samenwerkingssite van de stichting: www.konijnen.nl

 

Poster

Op de unieke, educatieve poster van SKB is precies te zien wat een konijn nodig heeft voor een gelukkig leven. De poster is A2 formaat en wordt gesponsord door Supreme.
De poster kost € 1,00 plus verzendkosten.

Klik op de poster voor een vergroting.

 

 

Bestellen

De boekjes kunnen besteld worden voor uzelf of om af te geven aan dierenzaken, dierenartsen, familie, vrienden, buren etc. Hiermee steunt u het werk van de Stichting. De kosten bedragen 0,50 euro per boekje + verzendkosten (de kosten voor het dierenartsenboekje zijn 1,00 euro + verzendkosten).
Geef hiernaast aan hoeveel u van elk boekje wilt ontvangen en vul uw gegevens in. U krijgt een bevestigingse-mail met daarin het te betalen bedrag. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag worden de boekjes direct naar u opgestuurd.

 

Downloaden

De boekjes kunt u ook hieronder in PDF-formaat met Acrobat Reader bekijken en uitprinten.

Boekje 1: Verzorging (enkelzijdig) (dubbelzijdig)
Dit boekje bevat informatie over aanschaf, huisvesting, karakter en gedrag, koppelen, speelgoed, voeding en gebitsproblemen.

Boekje 2: Ziekten (enkelzijdig) (dubbelzijdig)
Dit boekje bevat informatie over gas, verstopping, voedinggerelateerde ziekten, ziekten van de luchtwegen, snot, extreme ooguitvloeiingen, myxomatose, VHS, baarmoederkanker, dikke buikenziekte, hernia, konijnensyfilis en oormijt.

Boekje 3: Mijn konijn en ik (enkelzijdig) (dubbelzijdig)
Dit boekje is speciaal voor kinderen en bevat informatie over de verzorging, voeding, ziekten en gedrag

Als u Acrobat Reader niet hebt klik dan hier om het programma te downloaden.

 

Boekjes bestelformulier
Land:
Geef het gewenste aantal boekjes op:
Verzorging:
Ziekten:
Mijn konijn en ik  (boekje voor de jeugd)
Kobel Konijn:  (voorleesboekje)
 
Ziekten voor dierenartsen:

Posters bestellen

De poster kost € 1,00 plus de verzendkosten.
Voorlichtingsposter:  (maximaal 3 stuks)
  kosten excl.verzenden: € 
Nadat de bestelling geplaatst is krijgt u een betaalverzoek via de e-mail. In dit verzoek staat het exacte bedrag inclusief verzend- en verpakkingskosten.

Opmerkingen:
Hoeveel pootjes heeft een konijn? 

Wanneer uw gegevens bij ons binnen zijn krijgt u een bevestigingse-mail met de betalingsgegevens. Zodra het verschuldigde bedrag op onze rekening is bijgeschreven worden de boekjes en/of posters naar u opgestuurd.

 

Postzegels

Unieke, zelfklevende konijnen-postzegel, alleen bij Stichting KonijnenBelangen te koop!

 

Deze postzegel mag in geen enkele postzegelverzameling ontbreken. Maar ze zijn natuurlijk ook prima geschikt om uw eigen post mee te frankeren. Met de koop van deze zegel steunt u stichting KonijnenBelangen en u maakt gelijk reclame. En alles komt weer ten goede aan de konijnen!

De kosten worden nadat de bestelling gedaan is, berekend, en in overleg via de e-mail meegedeeld. Nadat dit bevestigd is volgt een betalingsverzoek, en zodra het verschuldigde bedrag overgemaakt is wordt de bestelling verstuurd.

Om de postzegels te bestellen vult u het formulier hiernaast in. Welke postzegels u krijgt is afhankelijk van de voorraad. 
 

Postzegel bestelformulier
Land:
Geef het gewenste aantal postzegels op:
aantal postzegels:
  kosten excl.verzenden: € 
Nadat de bestelling geplaatst is krijgt u een betaalverzoek via de e-mail. In dit verzoek staat het exacte bedrag inclusief verzend- en verpakkingskosten.

Opmerkingen:
Hoeveel pootjes heeft een konijn?