X
SKB-LOGO

Schenkingen

Schenkingen
19 november 2014 door EdvdB

De fiscus betaalt mee aan uw gift voor onze Stichting.


Nieuwe regels vanaf 1 januari 2014.

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om uw schenking aan Stichting KonijnenBelangen geheel en zonder beperking fiscaal af te trekken van uw belastbaar inkomen. Om van deze fiscale mogelijkheid gebruik te maken moet u een schenkingsovereenkomst met Stichting KonijnenBelangen afsluiten met een looptijd van minimaal 5 jaar. Voorheen kon dit slechts via tussenkomst van de notaris en werden hiervoor éénmalig extra kosten in rekening gebracht. Met ingang van 1 januari 2014 is dit ook mogelijk bij onderhandse overeenkomst, zonder bijkomende kosten.

Wat is het voordeel?

Stel dat u € 50,-- per jaar aan onze stichting doneert. Als u dat met een schenkingsovereenkomst gaat doen kunt u dat bedrag aftrekken van de belasting, dat levert u minimaal € 17,-- op. En als u in een hoger belastingtarief valt, levert het u zelfs meer op. U kunt uw belastingvoordeel ook (deels) ten goede laten komen aan het werk van SKB. Als u uw donatie van € 50,-- verhoogt naar € 67,-- per jaar bent u per saldo niet duurder uit. SKB kan dan wel meer doen voor de belangen van het konijn. Op deze manier betaalt de fiscus mee aan het welzijn van de konijnen!

Hoe werkt het?

U downloadt het schenkingsformulier (zie onderaan de pagina), print het uit en vult de gegevens in bij de vragen
1, 2, 3, 5 en eventueel 6. Stuur het formulier (zowel het exemplaar voor de schenker als ook het exemplaar voor de ontvanger) na invulling en ondertekening op naar ons postadres: Dedemsvaartseweg Zuid 113, 7775 AE Lutten. Voeg daarbij een kopie van uw legitimatiebewijs. Wij zullen de vragen 4 en 7 op de formulieren dan aanvullen en ondertekenen. Het exemplaar voor de schenker ontvangt u van ons retour. Dit gebruikt u elk jaar bij uw belastingaangifte.

Tenslotte.

Als u besluit om uw donatie voortaan via een schenkingsovereenkomst te doen zetten wij natuurlijk uw reguliere donatie, als deze via een automatische incasso loopt, stop. Uw schenking kunt u ook weer via een automatische incasso laten lopen, wij sturen u desgevraagd een machtigingsformulier.
Mocht u vragen hebben neem dan contact met ons op via het contactformulier

Download hier het formulier.