BESTELFORMULIERAvond voor Konijnen 2024: in- en uitzoomen

Op 14 juni 2024 vindt de achtste editie plaats van de Avond voor Konijnen, georganiseerd door Stichting KonijnenBelangen en door konijnendeskundige/auteur Cynthia Pallandt. Om de belangen van konijnen optimaal te kunnen behartigen, gaan we uitzoomen naar het grotere plaatje van dierenwelzijn, en inzoomen naar de specifieke behoeften van konijnen.

Uitzoomen doen we met spreker Sandra Beuving, die als directeur van de Dierencoalitie in de landelijke politiek werkt en lobbyt om het welzijn van dieren te verbeteren. Hoe ziet haar werk eruit, en welke onderwerpen spelen er zoal? Ook luisteren we naar een pitch van Ruben van den Bulck, over Effectief Altruïsme. Dit is een beweging die talent, inspanning en geld op de meest effectieve manier wil inzetten om zo op grote schaal een verschil te kunnen maken. Dierenwelzijn is een van de topprioriteiten binnen Effectief Altruïsme.

Daarna gaan we inzoomen. Om de belangen van konijnen te kunnen behartigen, moet je konijnen immers wel kennen! Dit doen we met dierenarts Fred van der Kolk, die het gaat hebben over gezondheidsproblemen die vaak op één hoop worden gegooid, terwijl ze niet gelijk aan elkaar zijn en dus ook anders moeten worden behandeld: abcessen, zwellingen, ontstekingen en infecties. Ten slotte hebben we een van 's lands meest gespecialiseerde konijnentrimmers, Jessica Goedhart, die ons mee gaat nemen in een konijnvriendelijke invulling van vachtverzorging, en die ons ongetwijfeld gaat enthousiasmeren voor haar boek dat binnenkort uitkomt.

Natuurlijk zit je tijdens de Avond voor Konijnen niet alléén in de schoolbanken! Tijdens de inloop en in de pauze kun je kennismaken met andere konijnenliefhebbers, medewerkers van konijnenopvangen en studenten diergeneeskunde. Webshop Bunnyflop is aanwezig met leuke spullen voor konijn én konijnenmens. Cateraar Sin Carne komt speciaal uit Breda om ons te verblijden met veganistisch comfort food. Neem je eigen servies/bestek mee als je iets wilt eten of drinken, zo hoeft er niets verspild te worden.

Dit alles wil je toch niet missen? We vinden het fijn als je vooraf betaalt (slechts 2 euro!) zodat we weten hoeveel gasten we ongeveer kunnen verwachten. Inschrijven kan via onderstaand formulier. De Avond voor Konijnen vindt plaats op vrijdag 14 juni vanaf 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) op de faculteit diergeneeskunde van Universiteit Utrecht, eerste verdieping van het Androclusgebouw, Yalelaan 1 in Utrecht. Tot dan!

Het programma ziet er als volgt uit:

18.30-19.00u inloop
19.00-19.10u welkomstwoordje Archaeopteryx, Cynthia Pallandt en Ruben van den Bulck
19.10-19.50u lezing Sandra Beuving
19.50-20.20u pauze
20.20-21.00u lezing Jessica Goedhart
21.00-21.40u lezing Fred van der Kolk
21.40-21.45u afsluiting

Plaatsen op de gastlijst kun je reserveren via het formulier hieronder.


Plaatsen op de gastlijst formulier
Met dit formulier kunnen plaatsen voor op de gastlijst voor de Avond Voor Konijnen gereserveerd worden.
Na het insturen van het ingevulde formulier ontvang je via de e-mail een bevestiging en een verzoek om betaling via iDeal.
Wanneer de betaling gedaan is ontvang je via de e-mail een bevestiging.
à € 2,--

Ik reserveer hierbij plaatsen op de gastlijst en ga akkoord met de voorwaarden.
(Deze kunnen hier ingezien worden).
  totale kosten: € 

Opmerkingen:
Hoeveel pootjes heeft een konijn?