BESTELFORMULIER

Avond Voor Konijnen 2018

Vanwege het grote succes de afgelopen jaren organiseert Stichting KonijnenBelangen (SKB) ook dit jaar weer de Avond Voor Konijnen. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 20 april a.s. in Utrecht. Er worden drie interessante lezingen gegeven, tevens is er een kraam van K‘nijn en Ko met speelgoed, voer en andere leuke spullen voor konijnen (K‘nijn en Ko heeft winkeltje BunnyBin overgenomen).

Wat de Avond Voor Konijnen vorige jaren zo uniek maakte, was de juridische invalshoek van het evenement. Dit is iets wat relatief weinig aan bod komt in voorlichting over konijnen, terwijl het zo ontzettend belangrijk is. Ook dit jaar zullen we aandacht besteden aan wetgeving rondom konijnen.

De eerste lezing zal gegeven worden door Dennis Vink. Hij is dierenwelzijnsonderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Hij voert momenteel een onderzoek uit naar het welzijn van gezelschapskonijnen in Nederland, dit gebeurt op verzoek van de Dierenbescherming. Over dit onderzoek komt hij ons vertellen!

Daarna zal Erna Philippi-Gho aan het woord komen. Erna is oprichter en docent van Natuur en Recht bij het bureau voor educatie en advies. Zij heeft jarenlang voor het Ministerie van LNV (tegenwoordig Ministerie van EZ) gewerkt als jurist. Haar lezing gaat over de gevolgen die het heeft dat het konijn wordt gezien als ‘productiedier’. Daarnaast zal zij vanuit juridisch perspectief vertellen over het fokken van konijnen op uiterlijke kenmerken die nadelige gevolgen hebben voor het welzijn.

Tenslotte spreekt drs. Fred van der Kolk, dierenarts bij Dierenkliniek Huizerweg in Bussum en voorzitter Werkgroep Kleine Zoogdieren van Platform Verantwoord Huisdierenbezit. Hij gaat ons alles vertellen over de infectieziekte E. Cuniculi, die helaas bij veel tamme konijnen voorkomt.

Het programma ziet er als volgt uit:

18:30 uur: aanvang met consumptie
19:00 – 19:10 uur: opening
19:10 – 19:45 uur: lezing Dennis Vink
19:45 – 20:15 uur: gelegenheid voor hapje/drankje
20:15 – 21:00 uur: lezing mr. Erna Philippi-Gho
21:00 – 21:30 uur: gelegenheid voor hapje/drankje
21:30 – 22:15 uur: lezing drs. Fred van der Kolk

In de pauzes is er ook gelegenheid om rond te snuffelen tussen de konijnenspulletjes in de kraam.

Praktische informatie
Het evenement vindt plaats op 20 april 2018. We vragen iedereen om er rond 18:30 uur te zijn. De locatie is Yalelaan 1 in Utrecht; het gebouw van de Faculteit der Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.
De lezing vindt plaats in zaal C102 op de eerste verdieping van het Androclusgebouw.

Toegang (incl. welkomstdrankje) kost 15 euro per persoon. Donateurs van SKB, studenten en opvangvrijwilligers krijgen korting.

Bestellen kan via het formulier hieronder.


Toegangskaarten bestelformulier
Met dit formulier kunnen kaarten voor de Avond Voor Konijnen besteld worden.
Na het insturen van het ingevulde formulier ontvang je via de e-mail een bevestiging en een verzoek om betaling via iDeal.
Wanneer de betaling gedaan is ontvang je via de e-mail de toegangskaart(en) en een factuur.
à € 15,--
Aantal kaarten donateur SKB: à € 10,--
à € 5,--
Vermeld bij opmerkingen welke opvang het betreft.

Ik bestel hierbij toegangskaarten en ga akkoord met de voorwaarden.
(Deze kunnen hier ingezien worden).
  totale kosten: € 

Opmerkingen:
Hoeveel pootjes heeft een konijn?